Friday, June 27, 2014

Vaatamisväärsusi

Serbia: Kõige populaarsemateks kohtadeks, mis jäävad läbisõidu linnadesse on..

St. Sava Temple, Belgrade. Üks suurimaid õigeusu kirikuid maailmas. Oma asukohaga on see Belgradi linnapildis vägagi domineeriv. Aadress; Bulevar Oslobodjenja.


Avala- Monument tundmatule sõdrurile, Belgrade.Pühendatud I maailmasõjale, ehitatud kohale, kuhu üks sõduritest(tundmatu) on maetud. Aadress: Avala hill.





Kalemegdan park, Belgrade. on suurim park Belgradis ja sama aegselt ka
kõige tähtsam ajalooline kompleks. Mulle meenutas see kergelt Toompead. Seal asuvad ka Militaar muuseum, Kunsti paviljon, zoo, kaev, laste lõbustuspark,  mitmeid spordirajatisi, restorane ja ajaloo muuseum, Jaapani purskkaev.



Lennundus muuseum, Belgrade. Avatud E: 9-16ni, T-P 9-18:30ni. Pilet 500 RSD (5€). Asub Belgradi linnast 18km väljas. Novi Sadi poole, täpsemalt Nikola Tesla Airport (lennujaamas). Tundub palju lennukeid olevat, sees suveniiripood. Koduleht: www.aeronauticalmuseum.com









Makedoonia:

(OHRID- tee peale see vist nüüd päris ei jää). 
Bay of Bones. Muuseum vee peal. "Erakordne arheoloogiline kompleks". Vee peal asuvad "majakesed" on autentsed kunagise 1200-700eKr. ehitatud kompleksiga. Avatud 8-16ni. Pilet 2€.


(OHRID). Monastery ST. Naum. Büstantsi kirik, järve ääres, sügav mets, kivine ja elu andvad ojad. Ehitatud samanimelise munga poolt. Makedoonlased usuvad, tema südamelööke on endiselt kuulda, kui suruda kõrv vastu kivi kirstu kirikus.


(SKJOPE). Cave Vrelo. Treska Jões. Koobas lisati Top77 looduslike paikade sekka maailmas. Koopas on kaks järvekest,üks maapealne, teine veealune. Üks 8m pikk ja 15m sügav, teine 35m pikk ja 18m sügav. Päris täpne sügavus on siiki teadmata ja arvatakse olevat võibolla et kõige sügavam veealune koobas maailmas.

No comments:

Post a Comment